Goucon machines, een machinefabriek, landbouwmechanisatie en handelsonderneming

Het Bedrijf

Goucon Handelsonderneming is sinds 1995 actief in de landbouwmechanisatie. Met de ontwikkeling van de eerste selectiewagen, speciaal bedoeld voor de plantaardappelteelt, is het bedrijf gestart. Sindsdien is Goucon marktleider in het segment van de goed uitgeruste selectiewagens.

Sindsdien is het productengamma uitgebreid met onder meer frontfrezen, allerhande speciaal machinebouw voor zowel landbouw als industrie, slijtdelen voor landbouwmachines, een compleet hydrauliek assortiment, een lasersnijmachine voor plaatwerk tot 15mm dikte en dealerschappen van tuin & park machines van het Zweedse merk Stiga en verschillende professionele werkplaatsgereedschappen.

Meer informatie over deze producten vindt u op deze website, of natuurlijk bij ons in de loods. Kijk voor een routebeschrijving en telefoonnummer bij contact en locatie.

Wij leveren al onze producten volgens de Metaalunievoorwaarden. Deze zijn op aanvraag bij ons verkrijgbaar.

Jack van der Gouwe is in 1996 begonnen met het bouwen van 2-wiel aangedreven knikgestuurde selectiewagens op de ouderlijke boerderij te Hoek. Selectiewagens van dit type waren op dat moment nog niet op de markt, en het ontwerp was een schot in de roos.

Hiervoor was hij al enkele jaren actief in de landbouwmechanisatie op een wat kleinere schaal. De eerst gebouwde werktuigen waren bonenploegen, die in de avonduren in een hoekje van de schuur in elkaar gelast en geschroefd werden.

In 1998 werd als gevolg van al deze activiteiten het bedrijf Goucon Handelsonderneming opgericht. De selectiewagens evolueerden nu ook van 2-wiel aangedreven, naar een 4-wiel aangedreven machine. Werken in natte omstandigheden was vanaf dit moment ook geen probleem meer.

Dat Goucon kwaliteit levert, werd al snel bekend. De zaken liepen voorspoedig, en in het jaar 2000 werd er verhuisd naar de nieuw gebouwde loods op industrieterrein Drieschouwen Zuid te Axel. Vanaf dit jaar werden er ook dealerschappen verworven voor landbouwslijtdelen en gereedschappen. Tevens kon Goucon vanaf dit moment hydrauliekslangen en –systemen leveren, en werd er ook algemeen constructiewerk gebouwd.

In 2005 werd de markt van Tuin & Park machines betreden (en later veroverd) met het dealerschap van het Zweedse merk Stiga. Sinds 2007 is het productengamma met zelf ontworpen machines uitgebreid met de Goucon Max ff 300 Frontfrees.

In 2008 is het machinepark uitgebreid met een geavanceerde lasersnijmachine, waarmee plaatwerk snel en nauwkeurig gesneden kan worden. 

Contact

Goucon Handelsonderneming

Jack van der Gouwe

Drieschouwen Zuid 21
4571 RV Axel
Nederland

T:+31 (0)115 - 566 730
F:+31 (0)115 - 618 951

info@goucon-machines.nl

Goucon Locatie